BARCELONA

Datos del Pueblo

Cornet

Pueblo

Cornet

Municipio

Sallent de Llobregat / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

62

 

Ayuntamiento

Dirección

Torres Amat, 26

Código postal

08650

Teléfono

93-8370200

Fax

93-8206160

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cornet nucli urbà

Web de Interés

Santa Maria de Cornet

Sallent o Sallent de Llobregat

E-mail municipio

sallent@sallent.diba.es
 

Poble del municipi de Sallent de Llobregat (Bages), a l'esquerra del riu de Cornet, afluent per l'esquerra del Llobregat, que neix als altiplans que limiten el Lluçanès pel SW, dins el terme de Gaià, i desguassa a la vila de Sallent.

Cornet és un agregat de Sallent des del 1870. El terme de Cornet compren una cinquantena de masos i està dividit pels termes de Balsareny, Gaià, Avinyó i Sallent.

El lloc de Cornet, de poblament molt antic, és històricament documentat de l'any 946 ençà. Amb la primitiva vila rural "de Corneto"o d'en Cornet, apareix associada des del 1033 l'església i parròquia de Santa Maria de Cornet. El temple actual és obra romànica, de les darreries del segle XII, d'una sola nau i coberta amb volta de canó apuntada.

És una obra romànica de finals del segle XII, és d’una sola nau i capçada cap al costat de llevant per un absis el perímetre del qual no arriba al semicercle.

Santa Maria de Cornet

També és d'estil romànic i del mateix segle XII l'esglesiola de Santa Susanna de l'Abellar, amb tres absis construïts en forma radial. L'església ja la trobem documentada l'any 1239 i hom té moltes notícies que confirmen la seva funció de capella parroquial.

Mig perdudes entre les abundoses pinedes del terme, sobre un petit turó (388 m) a la dreta de la riera, unes parets en ruïnes són tot el que resta del castell de Cornet, dit també el Castellet, que estigué sota tutela dels senyors de Balsareny abans de passar a ésser patrimoni dels Castellet, antiga família castlana.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua