BARCELONA

Datos del Pueblo

Collbato

Pueblo

Collbato

Municipio

Collbato / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3780

 

Ayuntamiento

Dirección

Bonavista, 2

Código postal

08293

Teléfono

937770100

Fax

937770650

Oficina Turismo

93 777 90 76

Web Oficial

Collbato

Web de Interés

Collbató el castell i el nucli medieval, l'arquitectura

E-mail municipio

turisme@collbato.cat
 

La vila de Collbató ha estat durant segles el portal d'entrada per excel·lència de Montserrat, la muntanya més emblemàtica del Principat. Milers de peregrins d'arreu i visitants en busca de pau han passat al llarg de la història per Collbató, potser fent-hi nit, de camí al santuari, guardant en la memòria el record d'un poble que navegava entre el món agrari de secà (vinya i olivera) i la tragineria.

La vila de Collbató ha estat durant segles el portal d'entrada per excel·lència de Montserrat

Collbató

Municipi que gaudí dels primers assentaments ara fa 4.000 anys, visqué un dels seus episodis més contats durant la Guerra del Francès, quan el posteriorment heroi local Mansuet Boxó, collbatoní desterrat convertit a bandoler, foragità ell sol les tropes napoleòniques amb una mostra d'enginy i perspicàcia.

El nom de Collbató prové de Colle Betonis, és a dir, del nom geogràfic de collmés un antropònim germànic. És probable que aquest nom hagués passat a la toponímia durant el repoblament subsegüent a la conquesta carolíngia.

Punts d'Interès Turístic:

Arc d'en Bros
Cal Tutor
Can Rogent
Casa d'Amadeu Vives
Castell de Collbató
Ermita de la Salut
Església de Sant Corneli
Mercat de la Tradició de Collbató
Molí d'Oli
Museu Coses del Poble
Plaça de l'Església
Sala de Baix o Antic Casino
Taller d'Orgues Blancafort

El poble és al peu de Montserrat, emplaçat en un coll de la serra de les Obagues, al llarg del carrer d'Amadeu Vives, on hi ha l'església. De gran interès com a conjunt harmònic d'arquitectura tradicional, al nucli antic hi ha algun edifici de caràcter medieval. Hi ha també el magnífic casal de Can Rogent (conegut anteriorment per Can Torralbes ), casa pairal de la família d'artistes i intel·lectuals dels Rogent. És un bell edifici del segle XVIII, amb façana decorada amb esgrafiats. Conserva l'arxiu familiar, una notable col·lecció de pintures i té un magnífic jardí. L'església parroquial de Sant Corneli és un edifici del segle XVIII, de façana ondulada, una àmplia nau i capelles laterals. El campanar és adossat a la façana lateral.

El poble de Collbató és al peu de Montserrat

El poble de Collbató és al peu de Montserrat

la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Rusiñol i Gaudí, com per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana.

L'acció de l'aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d'anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge kàrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

IMPORTANT

- L'accés a les Coves es realitza mitjançant l'ascens de 244 graons exteriors (10-15 minuts).
- La temperatura ambient a l'interior és de 14ºC i persenta una humitat relativa del 97%.
- Es recomana evitar, si és possible, hores de màxima afluència turística (12-13h).
- Recordeu que les Coves de Salnitre resten dins del Parc Natural de Montserrat. Respecteu l'entorn.
- La visita sempre guiada d'una hora de durada aproximadament inclou el passi del nou Audiovisual de les Coves del Salnitre.

la Cova del Salnitre

Els darrers anys hi ha adquirit importància la funció de lloc de segona residència i hom hi ha construït diverses urbanitzacions (Can Dalmases i Bosc del Mísser).

A Collbató hi ha un important taller de construcció d'orgues, de prestigi internacional.Fan visita guiada a uno de los últimos talleres artesanales de órganos, donde se fabrican manualmente éste instrumento con el prestigio de la família Blancafort. También se visita el órgano de la iglesia. Llamar al ayuntamiento

De les entitats culturals cal destacar l'Associació d'Amics de l'Orgue de Collbató, que va ser creada per construir l'orgue de Collbató i promoure la cultura musical al poble celebrant concerts i audicions periòdiques. L'orgue, un dels més importants de Catalunya, és situat a l'església parroquial i fou inaugurat el 1986. També hi ha la colla de geganters, l'esbart i la coral. Collbató disposa d'una biblioteca municipal i un Museu de Coses del Poble(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua