BARCELONA

Datos del Pueblo

Cerdanyola Del Valles

Pueblo

Cerdanyola Del Valles

Municipio

Cerdanyola Del Valles / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

57758

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Francesc Layret, s/n

Código postal

08290

Teléfono

93-5808888

Fax

93-5801620

Oficina Turismo

93 692 33 22

Web Oficial

Cerdanyola Del Valles

Web de Interés

El poble de Cerdanyola del Vallès

E-mail municipio

alcaldia@cerdanyola.cat
 

El terme de Cerdanyola compte amb una superfície de 31,084 Km2. Des de la formació històrica de Cerdanyola, al segle X, forma part de la comarca del Vallès i ara, amb l’actua’l divisió territorial de Catalunya, pertany a la comarca del Vallès Occidental, amb capital a Sabadell i Terrassa.

Les afrontacions de Cerdanyola són les següents: A llevant, amb Ripollet i Montcada. A migdia, amb Barcelona i Sant Cugat. A ponent, amb Sant Cugat. I a tramuntana, amb Sant Quirze, Sabadell, Badia i Barberà.

Geològicament, podríem dividir el terme en dues meitats quasi iguals, separades pel Riu Major. La de migdia, correspondria a la Serra de Collserola; i la de tramuntana, al Pla del Vallès i arribaria fins a la Serra de Galliners.

A partir de l'any 1828 es comença a formar el nucli urbà de Cerdanyola, però el territori que avui coneixem com a Cerdanyola del Vallès va ser habitat fa més de 600.000 anys. D'aquella època remota es conserven els primers vestigis històrics de Cerdanyola al Museu de Ca n'Ortadó. Les cultures que al llarg dels temps han ocupat aquest tros de la plana del Vallès i la serra de Collserola, documentat amb el nom de Cerdanyola des de l'any 956, han deixat testimonis del seu pas en forma de restes arqueològiques, jaciments o edificis singulars

Segueix el fil de la història per Cerdanyola i descobreix com van viure els primers pobladors, el dia a dia als poblats ibers i la vida, segles més tard, als masos i masies dispersos entre dues parròquies i sota la protecció del castell de Sant Marçal. T'expliquem l'estil de vida, bohemi, burgès i artístic,

vestigis històrics de CerdanyolaEl municipi disposa d'un museu inaugurat l'any 1998, el Museu de Cerdanyola-Casa Ortadó Maymó, dedicat a la història i el patrimoni cultural i natural del poble. El museu també té amb uns jardins que volen ser un centre obert a la ciutat, a més de diversos espais d'importància historicoartística per visitar.

Dins el folklore local cal destacar la tradicional festa major del Roser de Maig, que s'escau el primer cap de setmana de maig i apareix documentada per primera vegada l'any 1419, que se celebrà a Valldaura amb la presència del rei Alfons IV. La festa del patró, Sant Martí, l'11 de novembre, també és celebrada anualment, coincidint amb les festes de la tardor.

La C de Cerdanyola del Vallès, homenatge a Catalunya i a Lluís Companys.

La C de Cerdanyola del Vallès, homenatge a Catalunya i a Lluís Companys.També el popular ball de gitanes vallesà és mantingut viu a Cerdanyola per una nombrosa colla de seguidors.

A part del poble de Cerdanyola del Vallès, cap municipal, el terme comprèn les urbanitzacions de Bellaterra, Montflorit, Can Cerdà, antigament anomenat veïnat de Montcerdà, Can Fatjó dels Aurons, històricament caseria, Serraparera, Terranova, i altres polígons residencials. A més del llogaret de Sant Iscle de les Feixes. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua