BARCELONA

Datos del Pueblo

Castellvi De Rosanes

Pueblo

Castellvi de Rosanes

Municipio

Castellvi de Rosanes / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1576

 

Ayuntamiento

Dirección

Nostra Sra. de Montserrat, 5

Código postal

08769

Teléfono

93-7751942

Fax

93-7740684

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellvi De Rosanes

Web de Interés

Castellvi De Rosanes informacio

E-mail municipio

rosanes@diba.cat
 

Castellví de Rosanes és una població que es troba situat a la punta de la comarca del Baix Llobregat, a tocar de l'Alt Penedès, a només 30 kilòmetres de Barcelona. Té una extensió de 17 km2. Etimològicament, el nom de Castellví de Rosanes prové d'una antiga baronia que s'anomenava Castellvell de Rosanes.

El casc urbà de Castellví de Rosanes

El casc urbà de Castellví de Rosanes

A Castellví de Rosanes destaca la caseria dels Àngels i la seva capella, el santuari de Miralles -un antic monestir augustinià- i l'entorn paisaigístic que conserva una munió de masies i la tradició del cava per la proximitat amb el Penedès.

La capella gòtica de Miralles és la joia del magnífic conjunt monumental. Conserva l'estructura arquitectònica originària (una nau de quatre trams separats per arcs de diafragma apuntats que soporten un enteixinat pla policromat) i unes notabilíssimes pintures murals. Es conserven les pintures murals de dos dels trams de llevant de la capella, algunes senceres i d'altres només en la seva meitat superior o en la interior. En els dos trams de ponent, les escasses restes pictòriques són molt malmeses i en bona part perdudes. Tot i així, una bona exploració potser podria aportar alguna sorpresa.

Ca n'Amat a Castellví de Rosanes

Ca n'Amat a Castellví de Rosanes

Hi ha 370 ha de bosc (pins i alzines) i 630 de brolles i matoll. L'agricultura és gairebé tota de secà: vinya (256 ha), cereals (36 ha), arbres fruiters (36 ha) i oliveres (25 ha). Hi ha una fàbrica de cartó. (ftes y fotos ver links de la ficha)

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua