BARCELONA

Datos del Pueblo

Castellvi De La Marca

Pueblo

Castellvi de la Marca

Municipio

Castellvi de la Marca / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1596

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. Catalunya, 6

Código postal

08732

Teléfono

93-8918077

Fax

93-8918126

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellvi De La Marca

Web de Interés

Informacion de Castellvi de la Marca

Castellvi de la Marca turismo y naturaleza

E-mail municipio

marca@diba.cat
 

Municipi de l'Alt Penedès, al límit amb el Baix Penedès, accidentat al N pels contraforts orientals del Montmell El Ayuntamiento se encuentra en la localidad de la Múnia. Nuclis:

Castellvi de la Marca

Castellvi de la Marca

· les Casesnoves de Cal Marquès

· les Casesnoves de la Riera

· les Conilleres

· Estalella

· el Mas de la Pansa

· el Maset dels Cosins

· els Masets d'en Noia

· la Múnia

· Noia

· castell de Pujades

El poble de Castellví de la Marca, que donà nom al municipi i en fou el centre, és al vessant d'un turó (469 m alt) on s'alçava, encinglerat, l'antic Castellvell de la Marca, del qual resten la torre de l'homenatge i part de les muralles; formava, al s X, la fortalesa més avançada al N de la marca del Penedès, i fou venuda (1022) per Berenguer Ramon I a Gillem (I) de Castellvell, amb un extens terme que arribava fins al Francolí. Fou un dels centres, juntament amb Castellví de Rosanes, de la baronia de Castellvell. L'església de Sant Sadurní, en part romànica, fou construïda en tres èpoques (ss XI-XII, començament del XIII i començament del XIV).

Capella de la Verge del Vinyet Castellví de la Marca

Capella de la Verge del Vinyet

El atractivo principal de Castellví es el Castellot, mirador del Penedès, un antiguo punto de vigilancia en lo alto de un acantilado de 469 m, y lugar desde donde se ve una bellísima panorámica del Alt i Baix Penedès. Para subir al Castellot hay que ir dispuestos a caminar un ratito. Por tanto, es importante ir con tiempo y sin prisas. Al Castellot podéis llegar de dos maneras: desde la Múnia, o, antes de llegar al núcleo principal del municipio, cogiendo un desvío hacia les Conilleres.

A Castellví de la Marca hom pot localitzar-hi distints monuments i masies d’interès històricoartísic. Entre aquests, destaquen les restes de l’antiga capella de Sant Miquel, la qual data del S.X, i que es troba annexa a les restes d’un recinte emmurallat de l’època medieval, del qual en resta la torre de l’homenatge, coneguda popularment amb el nom del Castellot. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua