BARCELONA

Datos del Pueblo

Castelloli

Pueblo

Castelloli

Municipio

Castelloli / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

468

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda de la Unió, 60

Código postal

08719

Teléfono

93-8084000

Fax

93-8083111

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castelloli

Web de Interés

Castelloli informacio del poble

E-mail municipio

castelloli@diba.cat
 

Castellolí ocupa el sector de llevant de la conca d'Òdena, en una vall excavada en terrenys eocènics. El terme municipal es troba limitat a l'est per les Roques Blanques, que pertanyen a la serralada Pre-litoral, i que serveixen de tancament a la Conca, amb excepció del congost de Capallades. Aquest municipi ocupa una zona cèntrica en el sistema d'articulació territorial de la comarca en general i de la conca d'Òdena en particular.

Durant l'edat Mitjana i fins ben entrada l'Edat Moderna, la població va viure repartida en masies. La població agrupada el que forma el poble de Castellolí no es va formar fins a les acaballes del segle XVIII.

El poble és al llarg de l'antic camí ral de Lleida a Barcelona, prop de la cinglera que limita la vall a llevant, on hi ha les ruïnes de l'antic castell de Castellolí (s X), que fou assaltat el 1002 pels musulmans; hi fou erigida al costat l'església romànica de Sant Feliu.

Capella romànica de Sant Feliu s. X.



Punts d'interès

Capella romànica
de Sant Feliu s. X
Església Vella s. XVIII
Castell d'Aulí s. X
Les Coves de can Llucià
La Font del Ferro (aigua ferruginosa

La carretera de Madrid a França ha modificat el trajecte antic i ara passa per llevant del terme on hi ha el túnel del Bruc, que salva el coll del Bruc. La zona forestal (sobretot pins) ocupa 1 318 ha. L'agricultura ocupa unes 800 ha, amb predomini de la vinya, hortalisses, cereals i ametllers. Hi ha indústria tèxtil.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua