BARCELONA

Datos del Pueblo

Castell De L´Areny

Pueblo

Castell de l´Areny

Municipio

Castell de l´Areny / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

76

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, s/n

Código postal

08619

Teléfono

93-8238025

Fax

93-8238230

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castell De L´Areny, el poble, les festes, la cultura

Web de Interés

Castell de l´Areny municipi del Bergueda

E-mail municipio

castell@diba.cat
 

El municipi de Castell de l'Areny, de 24,56 km², s'estén als vessants meridionals de la serra de Catllaràs, des del cim de Puig Lluent (1 766 m), al límit amb la Pobla de Lillet, el qual domina les valls de la Clusa i de la riera de Vilada o de Camprubí, que aflueixen unides al Margançol ja dins el terme de Vilada.

Una vintena de cases s'agrupen entorn de l'església parroquial de Sant Vicenç, d'origen romànic però molt modificada al llarg del temps; conserva una notable porta d'entrada amb aplicacions de ferro forjat dels segles XI i XII, i corona l'edifici un campanar de torre quadrat. Tot el conjunt es troba en bon estat de conservació. Actualment hi ha un centre de colònies d'estiu i també un hostal.

El poble de Castell de l'Areny

El poble de Castell de l'Areny

Lugares de interés

Iglesia de Sant Romà de la ClusaIglesia de Sant Vicenç, de estilo románico.
Iglesia de Sant Romà de la Clusa, de estilo románico.

El municipi és format pels pobles i les antigues parròquies de Castell de l'Areny i Sant Romà de la Clusa i pels veïnats de la Ribera de Castell, Vilella i Sant Ramon, a més de masies esparses, avui pràcticament deshabitades. El caràcter muntanyós del territori dificulta les comunicacions i només s'hi accedeix per una carretera que surt de la de Berga a Ripoll, prop del poble de Vilada.

La festa major de Castell de l'Areny se celebra el diumenge més proper al 22 de gener, festivitat de Sant Vicenç, amb missa solemne, esmorzar col·lectiu i balls (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua