BARCELONA

Datos del Pueblo

Castelldefels

Pueblo

Castelldefels

Municipio

Castelldefels / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

58955

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 1

Código postal

08860

Teléfono

93-6651150

Fax

93-6657714

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castelldefels

Web de Interés

El web de Castelldefels. Información comercial y cultural

E-mail municipio

ajuntament@castelldefels.org
 

Castelldefels és avui en dia una ciutat humanament rica i diversa; urbanísticament, cohesionada i planificada pensant en les persones. Aquesta realitat, tanmateix, no és el fruït d'un dia. Moltes generacions han escolpit el seu esforç en la pedra de la història per consolidar el que avui som: una ciutat amb uns fonaments mil·lenaris i amb una gran projecció de futur.

La població, la part central de la qual s’estén entre el castell i el ferrocarril, és de formació moderna, ja que fins a la primeria de segle era només un petit agrupament de masies, moltes de les quals havien estat fortificades al segle XVI per a defensar-se dels pirates turcs. L’església parroquial de Santa Maria va ser construïda a la primeria del segle XX per Manuel Girona, que havia adquirit el castell de Castelldefels, on hi havia l’antiga parròquia

Castelldefels era terra de frontera amb el Califat musulmà de Còrdova.

Castelldefes

Lugares de interés

Castillo: situado en una colina, fue construido en el Siglo X. La forma definitiva del castillo se construyó en el siglo XVIII. En la actualidad sirve como sala de exposiciones.

Canal Olímpico: construido para la celebración de las competiciones de velocidad en aguas tranquilas durante los Juegos Olímpicos de 1992. En la actualidad se pueden realizar diversos deportes.

Escuela Politécnica Superior de Castelldefels: Ofrece las titulaciones universitarias de Ingeniería Técnica de Telecomunicaciones e Ingeniería Técnica Aeronáutica. Pertenece a la Universidad Politécnica de Cataluña.

Playas: de más de 5 kilómetros de longitud.

Zonas de escalada: Penya Ginesta, Roca Negra, Mala Dona, entre otras

Castelldefels cuenta en 2007 con un total de 38 establecimientos hoteleros, 18 hoteles, 16 apartamentos turísticos, un camping, una pensión y un apartahotel.

Dentro del núcleo urbano encontramos hasta 14 parques, cada uno de ellos con sus especificidades, sus encantos y su interés que suman un total de 240.000m2

playa de Castelldefels

playa de Castelldefels

La playa de Castelldefels se ha convertido en la primera de España donde los bañistas y turistas disponen de una conexión inalámbrica

Des de la dècada de 1950 han sorgit nous barris i ravals entorn d’aquest nucli central, i fins a la platja (Vistalegre, la Pineda de la Marina, les Botigues i altres), de manera que més de la meitat del terme és urbanitzat. L’avinguda dels Banys, a la platja, ha esdevingut la zona comercial i per a vianants, i és el centre neuràlgic de la població. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua