BARCELONA

Datos del Pueblo

Castellar De N´Hug

Pueblo

Castellar de N´Hug

Municipio

Castellar de N´Hug/ Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

221

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, s/n

Código postal

08696

Teléfono

93-8257050

Fax

93-8257050

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellar De N´Hug

Web de Interés

El poble de Castellar de n'Hug

Las Fuentes del rio Llobregat en Castellar De N´Hug

E-mail municipio

castellarh@diba.cat
 

El nom de Castellar de n'Hug ha estat objecte de discussions pel que es refereix a la segona part del topònim. La grafia actual fou adoptada en una època relativament recent, admetent com a certa la suposició que es referia a un personatge històric de nom Hug (Hug de Mataplana, per exemple). Però hi ha proves documentals que semblen indicar que, en realitat, aquest nom prové de nuce(nuc, en català), mot que indica corrent o origen d'un corrent d'aigua, i que es podria referir molt probablement a les fonts del Llobregat, que originen aquest riu dintre el terme municipal.

visitar sus típicas construcciones de montaña en Castellar de N´Hug

Castellar de n'Hug

el romànic de Santa Maria de Castellar de n’Hug, de Sant Vicenç de Rus amb reproduccions d’unes pintures del segle XIV i Sant Joan de Cornudell.

Punts d'interès:

Sant Vicenç del Rus
Sant Joan de Cornudell
La Farga Vella (pont i font)
Sta. Maria de Castellar de n´Hug

Hay que visitar sus típicas construcciones de montaña, y como saborear sus quesos, embutidos y panes

El recorregut turístic del tren del ciment que rememora temps històrics en què el ciment es transportava des de la Fàbrica de Ciment de Castellar de n’Hug a Guardiola de Berguedà, sense oblidar el museu del Ciment instal·lat al Clot del Moro, el qual destaca per ser un impressionant edifici modernista d’estil gaudinià on hi va haver la primera fàbrica de Ciment Asland de Catalunya a començaments de segle i el museu del Pastor al bell mig del nucli urbà.

EL CONCURS INTERNACIONAL DE GOSSOS D’ATURA, és un concurs molt antic de Catalunya, ja que n’hi trobem l’origen al 1962, quan una colla de pastors de la contrada competien per demostrar qui tenia el millor gos d’atura per manar el ramat d’ovelles.
Té una gran significació com atractiu turístic, ja que ens ensenya la tradicional professió de pastor, actualment molt extingida i en perill de perdre’s totalment.

GOSSOS D’ATURA

El concurs consisteix en dues proves puntuables; una d'obediència del gos i una altra de treball amb ovelles. Aquest concurs fou creat a Ribes de Freser, però els germans Josep i Joan Armengou de Cal Fanxicó, amb el suport de l'ajuntament, l'implantaren a Castellar de n'Hug, on se celebra des del 1961.

Properament a Castellar de N’Hug, s’obrirà el nou Museu del Pastor, ofici que s’està perdent i molt important antigament en el nostre país. Aquest museu oferirà un recull d’informació sobre el passat, present i futur del pastor; i un conjunt d’objectes del passat utilitzats per l’home de muntanya per la subsistència: estris, guarniments pels animals, utensilis de pastors

Hi ha una infinitat de fonts, destacant per la seva importància, les Fonts del Llobregat, on neix un dels rius més importants del nostre país.

les fonts del Llobregat, situades a mig quilòmetre, aproximadament, del poble, per la banda de ponent. És un indret molt visitat per turistes i grups d'excursionistes.

Les Fonts del Llobregat

El Llobregat: Su nacimiento se encuentra en la población de Castellar de N´Hug a 1.259 m de altitud en la sierra del Cadí y su desembocadura en el mar Mediterráneo, en el término municipal de El Prat de Llobregat. La totalidad de su cuenca se encuentra en Cataluña. Atraviesa la Cordillera Litoral, alternándose el aprovechamiento industrial (en los desfiladeros) con el agrícola (en las llanuras). Desemboca formando un delta pantanoso. En esa zona se encuentran numerosas localidades agrícolas (que incluyen Llobregat en su nombre, como Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat o el mismo El Prat de Llobregat). El río supera los 170 km de longitud y tiene una cuenca de 4.948 km².

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua