BARCELONA

Datos del Pueblo

Cardedeu

Pueblo

Cardedeu

Municipio

Cardedeu / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

15775

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. St. Joan, 1

Código postal

08440

Teléfono

93-8444004

Fax

93-8711477

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cardedeu

Web de Interés

Cardedeu un poble per visitar

E-mail municipio

cardedeu@cardedeu.cat
 

Cardedeu, amb un terme municipal de 12,89 Km2, està situat al centre de la depressió del Vallès Oriental, a 195 m sobre el nivell del mar, emmarcat al nord pel massís del Montseny i al sud per la serralada litoral. La vila s’estén a banda i banda de la riera de Vallforners i està limitada per petites carenes i serres que configuren un paisatge típicament vallesà.

La Torre Lligé és un dels edificis emblemàtics i característics de Cardedeu, seu actual de l’Ajuntament des del 1953

Ajuntament de Cardedeu

L’església parroquial (documentada d’ençà el 1012) va ser el centre al voltant del qual es va començar a formar el primer nucli de població i urbà. El 1272 Jaume I atorgà la carta de poblament a Cardedeu, amb el privilegi de celebrar fira i mercat i de permetre el pas del camí reial per dins el municipi. El 1384 el municipi de Vilamajor i les seves parròquies (Cardedeu, el Fou i Santa Susanna) van esdevenir carrer de Barcelona, en virtut d’un pacte amb la ciutat comtal.

El patrimoni arquitectònic és present a Cardedeu en els seus carrers i places. Es conserven edificacions i restes d’època medieval i moderna, de les quals destaquen la capella de Sant Corneli (s. XI), la Fleca Vella (1550), el Casal Bell·lloch (s. XVIII) i la Creu de Terme (1679). La masia de Can Batlle-Torrent (s. XVI-XVII) o Can Serra ( s. XVIII) són testimonis, dins el nucli urbà, del Cardedeu antic. Les magnífiques torres modernistes bastides pels estiuejants són presents en tot el municipi. Els jardins d’aquestes cases enllacen amb les avingudes i carrers arbrats i condueixen vers la zona de parcs, amb el parc Els Pinetons i el parc de Pompeu Fabra a banda i banda de la riera.

La Capella de Sant Corneli i Sant Cebrià és un edifici emblemàtic de la població, i una de les capelles més antigues de Cardedeu.

Capella de Sant Corneli i Sant Cebrià

La Fira de Nadal i del Torró Artesà (a mitjan desembre) està dedicada a l’exposició i venda d’articles nadalencs. També cal destacar les descarregades i fires d’antiguitats que es fan al llarg de tot l’any.

En el terreno gastronómico destacan los borregos, un dulce autóctono que data del siglo XVIII. En el plano deportivo destaca su equipo de balonmano, que militó durante varios años en categorías nacionales y donde se formó Jaume Fort, capitán durante varios años de la selección nacional de este deporte.
Gran aficcion le tienen al Patinaje los habitantes de Cardedeu y cuentan con el Club Patin Cardedeu (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua