BARCELONA

Datos del Pueblo

Capellades

Pueblo

Capellades

Municipio

Capellades / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5386

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Ramon Godó, núm. 9

Código postal

08786

Teléfono

93-8011001

Fax

93-8013969

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Capellades

Web de Interés

Capellades portal del poble

E-mail municipio

capellades@diba.cat
 

Capellades és un municipi de la comarca de l’Anoia, a la Catalunya central, que comprèn la població homònima i el petit raval de la Font de la Reina. La seva extensió és de 2,9 km2. La vila s’alça damunt d’una potent terrassa travertínica que s’obre al marge dret del riu Anoia, a 317 m d’altitud, just al lloc on el riu talla la Serralada Prelitoral i configura el Congost de Capellades.

La vila s'allarga damunt la línia del carrer Major. Havia pertangut a la jurisdicció dels ducs de Cardona. Al seu extrem de ponent hi ha l'estany d'aigua viva conegut per la Bassa (150 litres/seg) que, juntament amb l'Anoia, ha impulsat des de l'antigor l'establiment de molins i ha donat cabal i força motriu a la indústria paperera, instal·lada des del s XVII (tenien fama el paper de barba i el de fumar; el primer assortia el mercat sud-americà, i els seus plecs són anomenats encara capelladas a l'Argentina).

Des del punt de vista patrimonial Capellades, que al llarg dels anys s’ha preocupat per conservar i potenciar el seu patrimoni,  compta amb un important conjunt d'elements patrimonials historicoartístics i naturals, alguns dels quals en l'actualitat són internacionalment coneguts.

Capellades

Capellades es famosa por los restos arqueológicos que datan del paleolítico medio y del paleolítico superior, descubiertas en 1909 por Amador Romaní: la Cinglera del Capelló. Aquest entorn, a més de constituir un espectacular espai d'interès natural, conté un important conjunt de jaciments arqueològics que pertanyen als diversos períodes cronoculturals de la història de l'home, d'entre els quals destaca per la seva gran excepcionalitat científica el jaciment paleolític de l'Abric Romaní.

Turísticament, Capellades rep també un important nombre de visitants al llarg de l'any. A banda d’un turisme comercial estiuenc, es tracta bàsicament d’un turisme cultural relacionat amb la visita al Museu Molí Paperer de Capellades i a l’Abric Romaní-Parc Prehistòric de Capellades. Dins d’aquest turisme cultural s’ha d’incloure també diversos col·lectius de persones que visiten la població en funció de la realització dels nombrosos actes que l’important teixit associatiu de la vila organitza durant l’any (congressos, intercanvis, trobades, actuacions).

la Font de la Reina: Raval de Capellades , a l'est de la vila, prop del riu; té una capella, dedicada a santa Bàrbara. (ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua