BARCELONA

Datos del Pueblo

Canyelles

Pueblo

Canyelles

Municipio

Canyelles / Comarcas: Garraf

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3783

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'11 de setembre, s/n

Código postal

08811

Teléfono

93-8973011

Fax

93-8188130

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Canyelles

Web de Interés

Canyelles entre el mar i la muntanya

E-mail municipio

canyelles@canyelles.cat
 

Municipi de Garraf, als darrers contraforts de la Serralada Litoral, als vessants de marina de les formacions cretàcies dels puigs de l'Àliga i de Sant Miquel, al límit meridional de l'Alt Penedès.

Canyelles és un poble pintoresc i entranyable, indret estratègic per la seva condició d’enllaç entre el mar i la muntanya.

Les primeres dades de població les trobem al 1358 durant la primera meitat del segle XIX. Aquesta població va crèixer durant bona part del segle fins al 1887, data on comença un descens important fins els anys 1960-70. El creixement d'ençà aquests anys ha estat per la proliferació de segones residències.

El poble es defineix pel conjunt monumental del seu castell i l’església, ubicat dalt d’un turó a 142m d’altitud, que es divisa des de tots els accessos al municipi.

conjunt monumental del castell i l’església de Canyelles

conjunt monumental del castell i l’església de Canyelles

D’altra banda, l ’església de Canyelles (documentada des del s. XVII) és de planta rectangular, d’una nau amb capelles laterals, coberta de teula i porta d’accés rectangular amb dovelles de pedra. Aquesta construcció havia estat dependència del castell originàriament, com ho posa de manifest l’existència de l’escut senyorial dels Bouffard a la seva façana, que va ser col·locat en una restauració que va fer el baró en 1858.

El municipi comprèn, a més del poble de Canyelles, diverses masies disperses, les cases del Xum i, finalment, Llacunalba. El primer document que es coneix on apareix esmentat aquest territori es remunta a l’any 992, i apunta que la primera zona poblada del municipi fou Llacunalba.

Avui dia, Canyelles és un municipi que s’ha expandit, i ha donat origen a urbanitzacions com són Califòrnia, Can Roca, Cogullada, Daltmar, la Selva de les Meravelles, les Amèriques, les Palmeres, Muntanya del Mar, Nou Canyelles i Vora-Sitges.

El xató i els cargols es presenten, també, com a protagonistes de les cartes en els seus restaurants. Es poden degustar tot tipus de vins i caves de la DO Penedès per donar nom a la zona en la qual es troba el municipi.

RESTAURANT CAN MANELET
Ctra. Vilanova - Vilafranca, 5 - Tel. 93 818 85 42

RESTAURANT LA PEDRERA
Av. Rabal, 29 - Tel. 93 818 81 94
(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua