BARCELONA

Datos del Pueblo

Canovelles

Pueblo

Canovelles

Municipio

Canovelles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2007

15704

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, s/n

Código postal

08420

Teléfono

93-8464555

Fax

93-8465302

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Canovelles

Web de Interés

Canovelles, historia i cultura

E-mail municipio

ajuntament@canovelles.org
 

Municipi del Vallès Oriental, a l'interfluvi del Congost (que limita el terme per l'est) i la riera de Caldes, damunt el qual la xarxa de rieres tributàries ha dibuixat una alineació, les elevacions de Bellulla, de poca alçada i modelat suau.

El mot Canovelles és documentat per primer cop l'any 1008 quan Ingilbert i Incúncia, la seva muller, permuten amb l’abat Ot de Sant Cugat cinc peces de terra que ells hi tenien, per compra, a canvi d’unes terres que els donava el monestir situades en un altre lloc;amb la cessió de les terres, els donadors traspassaven a l’abat i al monestir el domini i la potestat que hi tenien.

El mot Canovelles és documentat per primer cop l'any 1008 quan Ingilbert i Incúncia, la seva muller, permuten amb l’abat Ot de Sant Cugat cinc peces de terra que ells hi tenien, per compra, a canvi d’unes terres que els donava el monestir situades en un altre lloc

Edificios de la calle San Eudaldo de Canovellas

Els primers assentaments de població són, però, molt anteriors -ho indiquen les troballes arqueològiques de l'època neolítica a Ca N'Amell, les troballes de Ca l’Estrada (es troben diferents elements com els enterraments d’una dona i d’un infant i un megalit amb figuracions antròpiques) i d'altres de l'època romana-.

El municipi de Canovelles, ofereix als seus ciutadans i vistants tot un seguit de llocs d'interès que recomanem de visitar i conèixer:

Domus d'Olivet
Església de Sant Félix
Santuari de la Mare de Déu de Bellulla

El terme comprèn el poble de Canovelles, antic cap del municipi format al voltant de l'església de Sant Feliu, romànica (s XII), que conserva l'antiga imatge de la Mare de Déu del santuari de Bellulla; també hi ha els veïnats de Can Quana, Sanaüja i la Serra, els ravals de Bellulla i Can Diviu, i diverses urbanitzacions (Can Duran, les Àligues, Tibel i la Quinta Avinguda)

L'agricultura és en recessió; hom conrea cereals, llegums, patates i farratge. Hi ha ramaderia porcina i avicultura. La industrialització, iniciada el 1965 (filats i teixits, mobles, construcció i pells), és la base econòmica.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua