BARCELONA

Datos del Pueblo

Can Vidal

Pueblo

Can Vidal o Colonia Vidal

Municipio

Puig-Reig / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

64

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Pau Casals, 1

Código postal

08692

Teléfono

93-8380000

Fax

93-8381302

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Can Vidal Colònia industrial tèxtil i Museu

Web de Interés

Puig-Reig

E-mail municipio

ajuntament@puig-reig.cat
 

Colònia industrial tèxtil del municipi de Puig-reig (Berguedà), a la dreta del Llobregat, dins el terme i vora l'església de Merola. La fàbrica és de filats de cotó

Colònia industrial tèxtil del municipi de Puig-reig (Berguedà), a la dreta del Llobregat, dins el terme i vora l'església de Merola.

Foto: Colonia Textil Can Vidal

A partir del moment del tancament de la fàbrica, les noves idees apunten cap una revalorització del patrimoni trobant nous usos a les instal·lacions i així neix un Museu que permet explicar com era la vida a la colònies. El Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig s’obre l’any 1995 i passa a formar part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Museo Can Vidal

Museo Can Vidal

El Museu ens proposa conèixer com era la vida i el treball en una colònia tèxtil del 1900 fent un recorregut per l’interior de la Colònia Vidal que fins a l’actualitat ha conservat el patrimoni en la seva totalitat. Tel. 93 829 04 58 - Fax. 93 838 04 93

La empresa norteamericana Hines firmó en el 2007 con el Ayuntamiento de Puig-reig el convenio para convertir la colonia textil de Cal Vidal, una de las últimas que se construyeron en el Llobregat, en una ciudad residencial. Hines tiene previsto invertir 120 millones de euros para construir más de 500 pisos, transformando la antigua nave industrial en un espacio residencial que aprovechará los edificios actuales de pisos y construirá nuevas zonas.

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua