BARCELONA

Datos del Pueblo

Camps

Pueblo

Tipo de Entidad: LLogaret: Camps

Municipio

Fonollosa / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

107

 

Ayuntamiento

Dirección

Església, s/n

Código postal

08259

Teléfono

93-8366005

Fax

93-8366005

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Camps

Web de Interés

Fonollosa

E-mail municipio

fonollosa@diba.cat
 

Llogaret del municipi de Fonollosa (Bages), al N del terme, a la vall del Puig a 585 m d’altitud. Té una població de 107 habitants i un poblament dispers. Tan sols sis persones viuen al nucli, format per l’església parroquial, unes poques cases, les antigues escoles i el local social de l’Associació de Veïns i Cultural de Camps. La resta del terme està format per masies que aprofiten l’esplanada agrícola de la Vall del Puig, encarada a migdia.

Léntorn del nucli de Camps en el Bages es caracteritza per una gran diversitat de paisatges. Des de les àrees rurals i de secà properes a la Segarra fins als paisatges alts i humits del Moianès, des de les salines i industrioses conques del Llobregat i Cardener fins a l'emblemàtica i conegudíssima muntanya de Montserrat

foto Consell Comarcal del Bages

A l'església de Santa Maria hi fou venerat fins el 1936, en què fou cremat, el Sant Crist de Camps, talla gòtica de fusta.

El municipi està constituït per quatre nuclis principals de població: Fonollosa, Fals, Camps i Canet de Fals. Bona part del terme és ocupada per boscos de pi.

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua