BARCELONA

Datos del Pueblo

Calonge De Segarra

Pueblo

Calonge de Segarra

Municipio

Calonge de Segarra / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

205

 

Ayuntamiento

Dirección

Escoles de Dusfort, s/n

Código postal

08281

Teléfono

93-8680409

Fax

93-8681234

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Calonge de Segarra, municipi de l´Anoia

Web de Interés

Calonge De Segarra

E-mail municipio

calonge@diba.cat
 

Municipi de l'Anoia, al límit N de la comarca, a l'altiplà de Calaf, a la zona de contacte entre la Segarra i el Bages.

Drenen el terme els torrents de la Roca i de Sant Pesselaç, afluents de capçalera del Llobregós. A la zona no conreada (72% del terme) hi ha 40 ha de bosc, 81 d'arbres de ribera, 1 610 de matoll i 824 de garriga i pasturatges. El secà (1 112 ha) produeix essencialment cereals, vinya i oliveres.

foto. www.diba.es

El municipi es formà al voltant de l'antic castell de Calonge. El Castell de Colonge s'esmenta ja l'any 1010 (sota domini dels Cardona). Actualment el castell està enrunat, en resta algun mur i una sala rectangular coberta amb una volta de canó i una gran arcada a migdia; i fragment d'una torra de planta circular.

Al peu del turonet on s'aixeca el Castell hi trobem Sta. Fé de Calonge, corresponent al romànic tardà (finals del s. XI), manté encara la seva estructura bàsica, tot i les reformes fetes, especialment durant el s. XVIII. Recentment ha estat restaurada.

LLOCS D'INTERÈS

Esglésies romàniques :

* Castell de Calonge (document s.XI)
* Santa Fe de Calonge (s.XI)
* Sant Pere de Mirambell (s.XI-XII)
* Sant Pere de l'Arç / St. Pesselaç (s.XI). Retaule barroc
* Santa Maria de Dusfort (romànica s.XI-XII)

L'església romànica de Santa Maria de Dusfort, en la primera referència documental del 1040, es trobava en el terme de Fúlia que s'anomenaria 'Dusfort' al segle XII.

foto: http://www.calongesegarra.cat/

Altres llocs d'interès:

* Fàbrica de ceràmica Grés Català

Cal Ros es una masía aislada de mediados del siglo XIX, en medio de una explotación agraria de cultivo de cereales y también de almendras. Situada en el viejo medio de Cataluña.
La masía se ha ampliado y restaurada con el fin de complementar la agricultura con el agroturismo." Nuestra modalidad es la de "MASÍA", es decir, casa de agroturismo con alquiler de habitaciones y servicio de restauración exclusivo para los huéspedes.

Calonge de Segarra ofereix una àmplia i variada oferta turística adaptada a tots els gustos i necessitats. Enmig del silenci i d'un entorn privilegiat, el municipi disposa de nou allotjaments rurals i d'un alberg-casa de colònies.

foto: http://www.calongesegarra.cat/

Dins el terme hi ha els pobles de i llogarets d'Aleny, Sant Pere de l'Arç, Dusfort, Mirambell, el Soler i l'antic casal de Castelltort.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua