BARCELONA

Datos del Pueblo

Calldetenes

Pueblo

Calldetenes

Municipio

Calldetenes / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2252

 

Ayuntamiento

Dirección

11 de setembre, s/n

Código postal

08506

Teléfono

93-8863105

Fax

93-8891320

Oficina Turismo

938 851 715

Web Oficial

Calldetenes

Web de Interés

Calldetenes, les esglesies, les masies i mes

E-mail municipio

calldetenes@diba.cat
 

El terme municipal de Calldetenes (Osona), de 5'80 Km2, es troba a dos quilòmetres de Vic i és el tercer més petit de la comarca d'Osona. Calldetenes limita al nord amb Folgueroles, a l'oest amb Vic, al sud-oest amb Santa Eugènia de Berga, i al sud-est i a l'est amb Sant Julià de Vilatorta. El terme té una altitud mitjana de 489 metres.

El centre històric del municipi és l'antiga església de Sant Martí de Riudeperes, que era sotmesa des d'abans del 1050 a Sant Julià com a sufragània.

Lugares de interés en Calldetenes

Lugares de interés en Calldetenes:

* Iglesia de la Mare de Déu de la Mercè, del siglo XVIII.
* Iglesia de Sant Martí de Riudeperes, de origen románico.
* Monasterio de Sant Tomàs de Riudeperes, de origen románico.
* Ruinas de la iglesia de Santa Maria del Camí, de origen románico.

El nucli rural és el bressol de Calldetenes. Només hem de pensar que un gran nombre de les cases de pagès del municipi existeixen des de l'època de la repoblació. al mencionar la casa de les Adoberies, actualment ubicada dins l'espai urbà. Altres cases importants són l'Aragall, Can Broma, Can Broma Vell, Can Carrera, Can Carles o el Martí són d'altres cases que podem trobar a la part nord del terme municipal.

El terme municipal de Calldetenes (Osona), de 5'80 Km2, es troba a dos quilòmetres de Vic i és el tercer més petit de la comarca d'Osona. Calldetenes limita al nord amb Folgueroles, a l'oest amb Vic, al sud-oest amb Santa Eugènia de Berga, i al sud-est i a l'est amb Sant Julià de Vilatorta.

El terme comprèn, a més del poble de Calldetenes, el petit agrupament de Sant Martí de Riudeperes i un important nombre de masos dispersos. El travessen la carretera local que uneix el nucli amb Vic i l'eix transversal de Catalunya.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua