BARCELONA

Datos del Pueblo

Calella

Pueblo

Calella

Municipio

Calella / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

18034

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Constitució, 9

Código postal

08370

Teléfono

93-7663030

Fax

93-7660576

Oficina Turismo

902 197 190 – 93 769 05 59

Web Oficial

Calella capital turistica del maresme

Web de Interés

Calella informacion

E-mail municipio

 
 

Municipi del Maresme, a la costa, als vessants meridionals dels darrers contraforts del Montnegre (serra del Sot de l'Infern, 418 m alt), on neix la riera de Calella, que drena el terme.

Algunos sitios de interés de calella son: La "casa de los cactus", el faro, la plaza del Bunyol, "les Torretes" (antiguas torres de telégrafo manual, por método de banderas y palas de madera) situadas cerca del faro, el Parque Dalmau y el paseo marítimo Manuel Puigvert.

Al nucli antic destaquen la capella de Sant Quirze i Santa Julita (antiga capella de Sant Elm, de la fi del s XV), els casals gòtics del s XVI de can Salvador de la Plaça, del llinatge del mateix nom, al qual pertangueren apotecaris i botànics de gran renom, la casa Galceran (o can Giol) i can Bartrina, i l'església arxiprestal de Santa Maria i Sant Nicolau (de mitjan s XVIII), neoclàssica, amb una portalada barroca que enclou elements que Jean de Tours esculpí per a la primitiva església (1543-64).

Dins el terme, al límit amb el de Pineda hi ha un convent originàriament caputxí i després augustinià (del s XVII), i a la part septentrional de la ciutat es troba el convent de monges i l'escola femenina de Lestonnac (del 1870).

Llocs d'interès

Plano de Calella, folleto del Ayuntamiento

Ajuntament

Biblioteca Can Salvador de la Plaça

Can Giol

Can Palmada

Club nàutic

Esglèsia

Estació del Ferrocarril

Fàbrica Llobet-Guri

Far

Font dels Lleons i pati de l'Ós

Hospital

Les platges

Mercat Municipal (plaça del Mercat)

Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué

Parc Dalmau

Passeig de Manuel Puigvert (Passeig de Mar)

Teatre

Torretes

Zona Esportiva "La Muntanyeta"

Calella, coneguda com la capital turística de la Costa del Maresme, es caracteritza per ser una ciutat cosmopolita i alegre, amb un clima típic del Mediterrani. A 50 km de Barcelona i de Girona la seva situació geogràfica, així com les vies de comunicació esdevenen, un factor clau per a la realització de tota classe d’excursions i activitats. Aquest fet la converteix en una destinació turística ideal.

Plaza del Ayuntamiento de Calella

La configuració de la seva trama urbana, amb una gran zona de vianants i comercial així, com la disposició de 15 places, agradables espais verds i una gran oferta d’allotjament (amb prop de 14.000 places en hotels, apartaments i càmpings), fan de Calella una de les destinacions turístiques més importants del país.

Una oferta de prop de tres quilòmetres de longitud de platges i més de 180.000 m2 de sorra daurada i neta, aigües intensament blaves, zones naturals com el Parc Dalmau, passeig de Manel Puigvert, passeig de Garbí o Les Torretes, fan de Calella una ciutat dinàmica, moderna i acollidora que permet gaudir al visitant d’una destinació amb una singularitat pròpia.

El corrent turístic, iniciat el 1952, amb un gran predomini d'alemanys, s'ha ampliat amb anglesos, francesos i holandesos, generalment de classes mitjanes. En plena temporada, la població flotant ha arribat a 50 000 estrangers.

Al passeig de Manuel Puigvert s'hi celebren la Fira de Calella i l'Alt Maresme, tradicionals ballades de sardanes i tota mena de manifestacions culturals i populars. Calella també és coneguda pel seu Carnaval, l'Exposició de Roses de Catalunya, l'Aplec de la Sardana més antic i important de Catalunya, la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, revetlles populars, una programació de dansa i música de qualitat a l'estiu, la Festa Major de la Minerva, els Festivals Internacionals de Bandes de Música i l'espectacular Festa de la Cervesa, "Oktoberfest".(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua