BARCELONA

Datos del Pueblo

Caldes D´Estrac

Pueblo

Caldes d´Estrac o Caldetes

Municipio

Caldes d´Estrac / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2672

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de la Vila, s/n.

Código postal

08393

Teléfono

93-7910005

Fax

93-7910503

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Caldes D´Estrac

Web de Interés

Caldes d´Estrac y la Fundacion Palau

E-mail municipio

Contacto
 

Municipi del Maresme, a la costa, entre Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar. És a la desmbocadura de la riera de Caldetes (o de Torrentbò), curs d'aigua intermitent format al vessant meridional del Montalt, termenal dels municipis de Sant Vicenç i de Caldes d'Estrac, a la dreta, i d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt, a l'esquerra, límit històric entre els comtats i bisbats de Barcelona i de Girona.

Al segle XI el lloc formava part del terme de l'efímer Castell de Montalt i, aviat, passà a pertànyer al Castell de Mataró. Al 1219 hi bastiren un temple i un hospital a la vora de les termes, que fou el nucli originari de la població actual.
Posterioment, el lloc es convertí en la Quadra d'Estrac. El 1396 passà a ser Baronia, i fou regida des del segle XV per un batlle nomenat pels consellers de Barcelona fins el 1715, quan Barcelona perdé els seus privilegis pel Decret de Nova Planta, i Caldes esdevingué municipi independent.

La vila és constituïda per dos nuclis, actualment units: la vila vella, sobre el turó de Caldes, on hi ha, ja en terme d'Arenys de Mar, la torre dels Encantats i l'actual església parroquial del Remei

Foto:  Grup Enciclopèdia Catalana

Llocs de interes:

:: Plaça Muntanyà
:: Parc Joan Maragall
:: Parc Muntanyà
:: Platja

La vila és constituïda per dos nuclis, actualment units: la vila vella, sobre el turó de Caldes, on hi ha, ja en terme d'Arenys de Mar, la torre dels Encantats i l'actual església parroquial del Remei (de 1805-30, ampliada el 1870), i la vila nova, vora la mar, on en el període 1866-82 fou bastida l'església del Carme. El passeig marítim continua pel terme d'Arenys, i el passeig dels Anglesos pel de Sant Vicenç.

La població té origen en les seves fonts termals (aigües de Caldetes, clorurades, sòdiques, carbonatades, càlciques, sulfatades i magnèsiques; brollen a 39°C). Disposen de l’únic balneari de titularitat pública a Catalunya i l’estiu del 2003 es va inaugurar l’hotel balneari de talassoteràpia Colon.

La Fundación Palau se inauguró en mayo del año 2003 y tiene la vocación de conservar, exhibir y difundir el fondo artístico y documental de Josep Palau i Fabre.

Josep Palau i Fabre está considerado como uno de los especialistas más prestigiosos del mundo sobre la vida y la obra de Pablo Picasso, de quien, además, fue amigo personal.

Poeta, dramaturgo, cuentista y ensayista, Palau i Fabre es una de las grandes personalidades de la literatura catalana de nuestro tiempo y ha conectado la cultura catalana con las corrientes artísticas más relevantes del siglo xx.

Poesia i + és el nom del festival organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, que té com a protagonistes els versos. Les propostes són molt variades, al voltant de la poesia: màgia, titelles, teatre, cinema, música i contes, a part de recitals poètics., en l’incomparable marc de la pèrgola de Can Muntanyà i el pati de la Fundació Palau. (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua