BARCELONA

Datos del Pueblo

Caldes De Montbui

Pueblo

Caldes de Montbui

Municipio

Caldes de Montbui / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

16159

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de la Font de Lleó, 11

Código postal

08140

Teléfono

93-8655656

Fax

93-8655657

Oficina Turismo

93 865 41 40

Web Oficial

Caldes De Montbui turismo termal

Web de Interés

Caldes de Montbui historia y arte

E-mail municipio

tur.caldesm@caldesdemontbui.cat
 

Municipi del Vallès Oriental, al límit amb el Vallès Occidental, estès en part sobre la plana i en part sobre la serralada septentrional que tanca la comarca (el Farell, 789 m alt); és travessat de nord a sud per la riera de Caldes.

Caldes de Montbui, estación termal por excelencia, fue descubierta en el siglo II a. C. por los romanos, que la convirtieron en lugar de descanso y relax. Bautizada como Aqua Calidae, todavía hoy conserva las termas originales, situadas en pleno centro de la población. Son las termas romanas mejor conservadas de España y las primeras de Cataluña.

Caldes de Montbui, estación termal por excelencia, fue descubierta en el siglo II a. C. por los romanos, que la convirtieron en lugar de descanso y relax. Bautizada como Aqua Calidae, todavía hoy conserva las termas originales, situadas en pleno centro de la población.

Caldas de Montbui

En el mismo núcleo, se levanta la famosa “Fuente del León” de la que brota el agua a 76 grados, una temperatura inusual en Europa. Ese inagotable manantial es uno de sus principales atractivos especialmente para establecimientos como el Hotel Termas Victoria situado a escasos metros y cuya historia documentada se remonta al siglo XVII.

Dels edificis públics primitius resten les termes romanes. Han desaparegut les primeres esglésies documentades (Sant Pere, 938; Santa Maria, 1002; Sant Martí, 1129; Sant Vicenç, 1190), la sinagoga i el call, així com el palau reial, a l'emplaçament del qual fou bastida l'actual església parroquial de Santa Maria (1585-1714), amb un remarcable portal barroc (conserva la Majestat de Caldes, del començament del s XIII, destruïda, excepte el cap, el 1936 i refeta posteriorment).

Foto de L´Ajuntament

Caldes, bé que anomenada de Montbui a partir del s XIV, pel veïnatge de la baronia i el castell d'aquest nom, fou de jurisdicció reial i aconseguí els privilegis dels ciutadans de Barcelona (ss XIV i XV). Els remences s'hi fortificaren el 1485.

Punts d'interès:

Ermita del Remei
Església Parroquial de Santa Maria
Font del Lleó
Museu Delger
Pont Romànic
Safareig de la Canaleta
Safareig de la Portalera
Sant Sebastià de Montmajor
Termes Romanes
Thermalia. Museu de Caldes de Montbui
Torre de la Presó
Torre Roja

Los orígenes del Hotel Termas Victoria datan de esas fechas, aunque no se sabe exactamente cuando fue construido. Inicialmente ocupó varias edificaciones medievales e incluso parte de antiguas murallas. Paulatinamente, ha sufrido diversas modificaciones arquitectónicas conservando elementos originales como las bóvedas de la galería de baños que datan del siglo XVIII.

Pese a la modernidad de sus instalaciones, se mantiene también la dirección familiar del hotel que desde mediados del siglo XIX regenta la familia Anglí-Palaudarias.

Gràcies a aquest recurs natural, el municipi gaudeix d'una condició privilegiada que ha influït molt en el seu desenvolupament urbanístic i en el seu llegat històric, tradicional i cultural. Els orígens romans han deixat nombroses petjades que configuren el nostre patrimoni històric, com la tradició balneària, les Termes Romanes i l'ordenació del nucli antic de la vila.

La vila fou creada sobre les diverses fonts d'aigües termals (aigües de Caldes de Montbui, clorurades, sòdiques, bicarbonatades i radioactives, que brollen fins a 70,9°C). Correspon probablement a l'Aquae Calidae coneguda per Plini.

Foto de L´Ajuntament

El termalisme ofereix els principals atractius de Caldes de Montbui, però també se sumen altres: la flora i la fauna de l'entorn, els equipaments esportius, els centres dedicats a la cultura, el moviment comercial, les festes i les tradicions.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua