BARCELONA

Datos del Pueblo

Cabrera d'Igualada

Pueblo

Cabrera d´Igualada o Cabrera d´Anoia

Municipio

Cabrera d´Igualada o Cabrera d´Anoia / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1059

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Canaletes, 1

Código postal

08785

Teléfono

93-7749017

Fax

93-7749059

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cabrera d'Igualada

Web de Interés

Cabrera d'Igualada cultura

E-mail municipio

cabrerai@cabreradenoia.cat
 

Municipi de l'Anoia, al límit amb l'Alt Penedès. El terme s'estén al llarg de la riba dreta de l'Anoia (que limita el municipi amb els de Vallbona d'Anoia i de Piera), aigua avall de l'estret de Capellades.

El Poble es formà al voltant del castell de Cabrera, esmentat ja al s XI, del qual només resten trossos de muralla. L'església de Sant Salvador, romànica, bé que molt modificada, era la del castell; esdevingué parròquia al s XII, i en depengué fins al començament del XVI la de Vallbona; a partir d'aleshores hom invertí la dependència; el 1868 tornà a ésser parròquia independent.

Cabrera d´Igualada o Cabrera d´Anoia Nuclis de població: Canaletes, Can Ros, Castell de Cabrera, Can Gallego, Can Feixes, Agulladolç, Can Piquer

El castell, que havia pertangut al bisbe i vescomte de Barcelona Guislabert (mitjan s XI), passà als Mediona al s XIII, i al XV als Cardona i als Camporrell; arruïnat des del s XVI, al final del XVII la família pagesa ennoblida dels Móra hi bastí damunt un gran casal.

Cabrera d'Anoia està comunicat mitjançant la carretera C-15 amb Vilafranca del Penedès, Capellades, Vallbona d'Anoia i Igualada. Mitjançant la C-244 amb Mediona, Capellades, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Vilanova del Camí i Igualada.

Nuclis de població: Canaletes, Can Ros, Castell de Cabrera, Can Gallego, Can Feixes, Agulladolç, Can Piquer (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua