BARCELONA

Datos del Pueblo

Bigues i Riells

Pueblo

Bigues i Riells també Sant Pere de Bigues i el Rieral

Municipio

Bigues i Riells / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7807

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda Prat de la Riba, 167

Código postal

08415

Teléfono

93-8656225

Fax

93-8656375

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bigues i Riells

Web de Interés

Bigues i Riells, cultura y patrimonio

E-mail municipio

bigues@diba.cat
 

Bigues i Riells és un municipi del Vallès Oriental, format per dos pobles Bigues i Riells o Sant Pere de Bigues i el Rieral, ara un veritable poble amb carrers i botigues i capital administrativa del municipi.
El municipi, creat a partir del 1831, en què es va desfer l'antiga baronia de Montbui, va prendre el nom de Sant Pere de Bigues, una de les parròquies més importants de l'antiga baroniaAmb un terme municipal de 28,64 km2 d’extensió, limita amb Sant Quirze de Safaja, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana, l’Ametlla del Vallès i Figaró. El riu Tenes i els Cingles del Bertí (PEIN) són els dos accidents geogràfics que influeixen, de manera important, en el relleu del municipi, i aporten els trets essencials de la seva fisonomia.

Bigues i Riells és un municipi del Vallès Oriental, format per dos pobles Bigues i Riells

Principals recursos turístics:

Ermita de Sant Bartomeu,
Sant Miquel del Fai,
parròquia de Sant Pere de Bigues,
espai PEIN cingles de Bertí,
castell de Montbui,
parròquia de Sant Vicenç i ermita de Sant Bartomeu

Fires i mercats

Mercat setmanal dels dissabtes (tot l’any)
Fira d’Indústria, Comerç i Turisme (setembre)
Fira de Santa Llúcia (desembre)

Barris

Can Traver, Font del Bou, Font Granada, Can Barri, Castell Montbui, el Rieral de Bigues, Can Febrera, Diamant del Vallès, Can Regassol, el Turó, Can Carreres, Riells nucli, els Manantials, el Racó del Bosc, Can Castanyer, la Vall Blanca, la Vall Roja, els Saulons d’en Deu, la Pineda i boscos de Can Riells

El monestir de Sant Miquel del Fai fou fundat el 997 per Gombau de Besora, que el 1042 l'uní a Sant Víctor de Marsella. Fou un petit monestir de tres monjos i dos beneficiats dependents d'un prior.

El monestir fou fundat el 997 per Gombau de Besora, que el 1042 l'uní a Sant Víctor de Marsella. Fou un petit monestir de tres monjos i dos beneficiats dependents d'un prior. Decaigué molt a partir de mitjan s XIV, i fou secularitzat el 1567 i unit a l'ardiaconat menor de Girona. Procedeixen del Fai una imatge gòtica de la Mare de Déu, ara al museu Maricel de Sitges, i la famosa creu romànica dita de Riells, al Museu Diocesà de Barcelona.

La singularitat del paisatge de Sant Miquel del Fai és deguda sobretot a l'efecte de l'aigua sobre l'espai. D'una banda els rius Rossinyol i Tenes l'envolten i el travessen, i d'altra banda l'aigua de les pluges i del desglaç es filtra per tots els racons de la roca.

L'aigua és la responsable de les coves i de les curioses formacions rocoses del Fai, creant una simfonia de salts d'aigua i petits llacs.

L'aigua és la responsable de les coves i de les curioses formacions rocoses del Fai, creant una simfonia de salts d'aigua i petits llacs.
Sant Miquel del Fai muda el seu aspecte cada estació de l'any; l'aigua en varia el paisatge i dóna lloc a imatges ben espectaculars. (ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua