BARCELONA

Datos del Pueblo

Bellprat

Pueblo

Bellprat

Municipio

Bellprat / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

93

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

08421

Teléfono

977-881240

Fax

977-881240

Oficina Turismo

938051585

Web Oficial

Bellprat

Web de Interés

Bellprat, el castell i Sant Jaume

E-mail municipio

turisme@anoia.cat  
 

Municipi d'Anoia, a l'altiplà de Santa Coloma de Queralt. El terme és accidentat per contraforts de les serres del Tallat i de Forès (serra de Bellprat) i és drenat pel riu de Boix, afluent del Gaià.

L'economia és totalment agrària. A més de l'explotació de la zona forestal (pinedes i rouredes) es conreen 1 100 ha de secà (cereals, llegums i patates) i cria de bestiar. Les terres, força repartides, són explotades pels propietaris (75%) i per parcers (22%). Hi ha jaciments de lignit.

De Bellprat es recomendable visitar su pequeña y bella iglesia dedicada a Sant Salvador. El actual edificio fue construido en 1641.

De Bellprat es recomendable visitar su pequeña y bella iglesia dedicada a Sant Salvador. El actual edificio fue construido en 1641. Se cruza el pueblo y se sale por la parte inferior siguiendo una pista asfaltada que tiene las señales blancas y rojas del sendero de Gran Recorrido GR-7 y que discurre entre campos y huertas.

Església romànica de Sant Jaume de Queralt

Aquesta església romànica es troba situada a peus del castell de Queralt i va exercir des del seu origen les funcions de parròquia, fins que l’any 1425 les va assumir l’església de Sant Salvador, a Bellprat, després d’una visita efectuada pel bisbe Galceran Sacosta, que va constatar la dificultat que els habitants del terme tenien per accedir al temple de Sant Jaume.

foto: http://www.festacatalunya.cat/

Actualment l’accés s’efectua per una porta al mur sud; al mur oposat s’hi endevina un arc rebaixat que podria correspondre a la porta original. Els murs de l’obra romànica es caracteritzen per carreus petits i tallats regularment, que es barregen amb blocs de pedra, tocs col·locats horitzontalment. Els murs exteriors són decorats amb arcuacions cegues i bandes llombardes. Per les seves característiques és una església pròpia del segle XI, d’una sola nau capçada a llevant per un absis semicircular i campanar d’espadanya al mur de ponent.

Gastronomía en la comarca: bacalao con alubias, brandada de bacalao, conejo con setas, pato con peras, pollo de payés con setas, civet de liebre y de jabalí, escudella barrejada (cocido campesino), ternera con setas, canelones, patates emmascarades (patatas con col, chafadas y refritas con butifarra negra) en Calaf, pala de carnes, camperola, cebolla rellena de Anoia (ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua