BARCELONA

Datos del Pueblo

Avinyonet del Penedès

Pueblo

Avinyonet del Penedes

Municipio

Avinyonet del Penedes / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1588

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08793

Teléfono

93-8970000

Fax

93-8970667

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Avinyonet del Penedès

Web de Interés

Avinyonet del Penedes Monasterio de Sant Sebastià dels Gorgs

E-mail municipio

avinyonet@diba.cat
 

 El terme municipal d'Avinyonet del Penedès es divideix geogràficament en dues zones: una de més plana, dominada pels conreus de vinya i fruiters al nord-oest, i una altra de més muntanyosa al sud-est, on abunda la vegetació boscosa. El municipi es caracteritza per tenir una població força dispersa en el territori, amb diversos pobles, barriades i masies.

El lugar de els Gorgs se encuentra citado por vez primera en el año 976, mientras que la iglesia de Sant Sebastià no se encuentra hasta el 1024, en una donación de terrenos a su favor. En el testamento de Ermengarda, hija del conde Borrell II de Barcelona, se llevan a cabo diversas donaciones a Sant Sebastià, al mismo tiempo que se dispone que se establezcan aquí cuatro monjes.

monestir de Sant Sebastià dels Gorgs en Avinyonet del Penedes

El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs conserva part de l'església, originalment romànica, i també l'antic portal amb un timpà exulpit (s.XII) i el campanar de planta rectangular amb finestres geminades, d'arquets de mig punt, únic al Penedès. Es conserven restes de les antigues dependències monacals, amb tres trams de galeria del claustre (s.XI-XII) i restes escultòriques d'època visigoda.

El centre municipal és a Avinyó Nou, nom que adoptà el nucli de les les Cabòries l'any 2007; dins el terme hi ha, a més, els pobles de Cantallops, de les Gunyoles, de l'Arboçar i de Sant Sebastià dels Gorgs, el veïnat de Can Ràfols dels Caus, la caseria de Clariana i l'antiga quadra de Montjuïc.

A Avinyó Nou s'hi concentren la major part dels serveis i comerços, així com l'activitat industrial, al barri de Can Merlines.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua