BARCELONA

Datos del Pueblo

Artes

Pueblo

Artés

Municipio

Artes / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5179

 

Ayuntamiento

Dirección

Barquera, 41

Código postal

08271

Teléfono

93-8305001

Fax

93-8202049

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Artes

Web de Interés

Artes informacion cultural

E-mail municipio

artes@diba.cat
 

Municipi del Bages, a l'esquerra del Llobregat i de la riera Gavarresa, que formen el límit amb el terme municipal de Sallent de Llobregat.

La vila té el nucli antic dalt d'un turó on hi ha restes de l'antic castell i de les muralles i on són conservats l'absis romànic, part de la nau gòtica i el campanar de l'antiga església parroquial de Santa Maria.

Artes Municipi del Bages, a l'esquerra del Llobregat i de la riera Gavarresa, que formen el límit amb el terme municipal de Sallent de Llobregat.

A la part moderna de la vila hi ha la nova església, de considerable fàbrica, acabada el 1912. La vall d'Artés fou donada l'any 889 pel rei franc Odó a la seu de Vic, com a confirmació, probablement, d'una donació anterior del comte Guifré de Barcelona; aquesta vall era la peça més important del patrimoni primitiu de la seu vigatana.

Llocs d´interes:

Font del Colomer
Jaciment de Matacans
L´Alzina del Mas Pujol

Els pobles veïns d’Artés són Sallent, Avinyó, Calders i Navarcles. El municipi té quatre vies locals que el comuniquen amb els pobles del voltant i les principals vies de comunicació a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Amb l’obertura de l’Eix transversal, la millora de l’Eix del Llobregat i la creació de la nova ronda d’accés al polígon, el municipi ha vist millorar de manera important les seves comunicacions amb l’exterior, afavorint el desenvolupament econòmic, social i cultural del poble.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua