BARCELONA

Datos del Pueblo

Arenys De Mar

Pueblo

Arenys de Mar

Municipio

Arenys de Mar / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

14164

 

Ayuntamiento

Dirección

Riera Bisbe Pol, 8

Código postal

08350

Teléfono

93-7959900

Fax

93-7957031

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arenys De Mar

Web de Interés

Arenys de Mar informacion y fotos

E-mail municipio

arenysmar@arenysdemar.cat
 

Arenys de Mar és un dels municipis principals de la comarca del Maresme. Amb una superfície de 6,5 quilòmetres quadrats, a 1 de gener de 2007, al padró municipal hi havia censats 14.000 habitants. La proximitat de la metròpoli barcelonina i els fluxos demogràfics dels darrers anys no han afectat el caràcter que li ha donat ser un poble petit que ha anat creixent equilibradament.

Arenys de Mar és un dels municipis principals de la comarca del Maresme

A l'Arxiu Històric Municipal són conservats, entre d'altres, els fons documentals del municipi (ss XVI al XIX), de la batllia d'Arenys (ss X al XVIII), de la comunitat de preveres (ss XVII al XIX), de l'escola nàutica (ss XVIII i XIX) i protocols notarials des del s XIII fins al XIX. Hi ha també una biblioteca popular, el Museu Marés de la Punta, una col·lecció de mineralogia i un museu d'història de la vila (Museu Fidel Fita), interessant per a la història de la marina.

Arenys de Mar edifici del Ajuntament

Lugares a visitar en Arenys de Mar (galeria fotografica):

torre dels Encantats: Construïda al s XIII, fou reformada al s XV i ampliada encara, amb nous elements de fortificació (muralla circular exterior emmerletada), al s XVI. Al puig hi ha també les restes del poblat ibèric de la torre dels Encantats:poblat visqué des de la fi del s V aC fins al I aC; hi ha restes d'una farga i foneria, d'una gran sitja de 3 m de diàmetre i de carrers empedrats.

Torre del carre ample: Encaixada entre les cases del carrer i integrada en una d'elles, ha sofert moltes modificacions al llarg del temps. Va ser construïda durant la primera meitat del segle XVI, potser formant part d'un tram de muralla.

Arenys de Mar Torre del carre ample

Arenys de Mar té una gran activitat social i els arenyencs se senten molt orgullosos de la seva vila. La història local i els projectes de futur que encara la població són relatats amb veritable passió en veu d'un arenyenc.

El turisme és actualment una de les principals fonts de riquesa de la vila, que compta amb vuit establiments hotelers i tres càmpings, a més de nombroses urbanitzacions: les Carolines, la Victòria, Vilaplan, Montmar, Arenys Residencial, etc.

El turisme és actualment una de les principals fonts de riquesa de arenys de mar

Les vies urbanes més importants són la Rambla (el llit del sector més baix de la riera d'Arenys), que parteix la vila en dues parts, i el passeig Marítim.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua